fbpx

PCS heeft Covid-19-vaccinatiepoli

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) beschikt sinds dinsdag over een Covid-19 vaccinatiepoli.

Raj Jadnanansing, algemeen directeur van het PCS, zegt dat het centrum met het openen van een eigen vaccinatiepoli invulling geeft aan zijn medisch-maatschappelijke plicht.

Volgens hem zullen eerst de medewerkers van PCS gevaccineerd worden. Vervolgens zal de mogelijkheid bestaan voor buitenstaanders om zich te laten vaccineren.

Waarnemend medisch directeur, Rudi Dwarkasing, noemt het openen van een eigen vaccinatiepoli “zorgen voor het personeel”.

Het is belangrijk dat er randvoorwaarden gecreëerd worden voor het personeel. Dwarkasing geeft aan er in 2020 zowel medewerkers als patiënten geïnfecteerd zijn geraakt met het coronavirus.

In de toekomst zal er gekeken worden op welke wijze de patiënten van de chronische afdelingen zullen worden meegenomen gedurende deze vaccinatieperiode.

BEKIJK OOK
Verkoop Rosebel Gold Mines aan Chinese Zijin gefinaliseerd

Deze groep patiënten woont al langer dan 30 jaar in PCS, dus is het van belang dat ook zij worden beschermd tegen dit virus.

Dwarkasing geeft de garantie dat de Covid-19-poli ook toegankelijk zal zijn voor de overigen die zich hebben laten registreren (via 178 of online).

Rakesh Gajadhar Sukul, directeur Volksgezondheid, zegt dat het zijn persoonlijke doel is om gemiddeld duizend mensen per dag in te enten.

Volgens hem heeft de vaccinatie al bewezen heeft dat ernstige ziekte en sterfte voorkomen kunnen worden.

De functionaris roept vooral de mensen op die behoren tot de risicogroepen om zich te laten registreren voor de vaccinatie.