fbpx

Openbare Werken tekent overeenkomsten met stichtingen

GFC NIEUWS- Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft samenwerkingsovereenkomsten getekend met enkele stichtingen.
Het gaat onder andere om de Centrale Markt Paramaribo, mr. Huber Stichting, stichting STIGESU, stichting UNU PIKIN en stichting Welzijn door Collectiviteit. De ondertekening van deze bijzondere afspraken vond plaats op 11 december in de conferentiezaal van Openbare Werken.
Het doel van de samenwerking is dat personeelsleden van het ministerie van Openbare Werken, mogelijk voor de duur van een jaar worden uitgeleend aan de stichtingen. Deze medewerkers zullen werkzaamheden verrichten bij de desbetreffende stichtingen.
Volgens Abdoel Asis, vertegenwoordiger van mr. Huber Stichting is dit een mijlpaal voor deze sociale instelling. De stichting had jaren een verzoek gedaan aan het OW-ministerie om personeelsleden ter beschikking te stellen, echter was dat uitgebleven.
Mr. Huber Stichting houdt zich bezig met kinderen die een verstandelijke- of geestelijke beperking hebben. “ De stichting beloofde goed te zullen omgaan met de OW-medewerkers en zorgen ervoor dat de minister regelmatig een verslag over deze medewerkers krijgt aangeboden” zei Abdoel.
Minister Nurmohamed gaf tijdens zijn speech aan dat de vorige regering veel personeelsleden in dienst heeft genomen, terwijl er geen middelen zijn voor de ambtenaren om de werkzaamheden uit te voeren. Dit is een van de redenen hoe de OW-minister tot dit besluit is gekomen, in plaats dat de mensen thuis blijven met behoud van salaris.
De bewindsman gaf aan dat hij ook fysiek aanwezig zal zijn bij de verschillende stichtingen om zo een overzicht te hebben over de stand van zaken, voor wat betreft zijn personeelsleden. Na een jaar zal de minister evalueren en kijken hoe verder met de samenwerking.
De minister wenst de stichtingen veel succes toe en kijkt uit naar het bedrijfsleven die ook een verzoek deden aan de minister om personeelsleden ter beschikking te stellen voor hun ondernemingen.

BEKIJK OOK
BOG biedt mogelijkheid tot gratis gele koortsvaccinatie