Openbare en privé-oorden moeten opnieuw worden gekeurd

GFC NIEUWSREDACTIE- Exploitanten van recreatieoorden in Suriname moeten opnieuw toestemming en goedkeuring aanvragen bij de districtscommissaris van Para.

Deze regel geldt nu ook voor de privéoorden met een badplaats. Na aanvraag gaat men door een traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden die de veiligheid en hygiëne van bezoekers kunnen waarborgen.

Er is toestemming nodig van het districtscommissariaat om als openbare- of privé recreatieoord te kunnen functioneren. Alle geldige toestemmingen van de recreatieoorden vervallen op 14 augustus.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Echtpaar dumpt besmette 80-jarige vader bij tempel en rijdt weg

Het commissariaat stelt de oorden in de gelegenheid om vanaf dinsdag 27 juli tot en met vrijdag 07 augustus een nieuwe toestemming aan te vragen.

Na aanvraag zullen de verschillende veiligheidsdiensten; de brandweer, politie, bestuursdienst, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) de oorden aandoen om richtlijnen te geven voor veiligheid en hygiëne.

Volgens het Outbreak Management Team (OMT) mogen de oorden vanaf zaterdag 24 juli 2021 onder covid-protocollen hun deuren weer openen.

De Covid-brigade van het Korps Politie Suriname en de bestuursdienst zullen controle doen op de naleving van deze protocollen. Er zullen vooralsnog geen vergunningen worden verstrekt voor openbare vermakelijkheden op de oorden.

Per 14 augustus 2021 wordt een lijst gepubliceerd van de goedgekeurde oorden. De aanwezigheid van getrainde en geüniformeerde lifeguards en een bemande EHBO-post is een verplichting op elk oord.

In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is en hygiënisch verantwoorde voorzieningen.

Wie niet over een toestemming en goedkeuring beschikt mag geen bezoekers ontvangen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten