fbpx

Openbaar event van Internationaal spreker, trainer, auteur Monique Dekker

Suriname mag zich in de decembermaand vereerd voelen met een bezoek van Internationaal spreker Monique Dekker. Zij komt speciaal met een bijzondere boodschap voor het Surinaams bedrijfsleven: “Geluk is het nieuwe Goud!”.

Haar sponsor- Connecting the Dots, een jonge organisatie die bedrijven en professionals faciliteert en ondersteunt, verwacht dat deze boodschap met open armen zal worden ontvangen.

Dekker is van Surinaamse komaf, wonend in Nederland en is een internationale spreker, coach, trainer en mentor met een passie voor hoge schoenen. Zij is de oprichtster van Total Presence Academy en Yourself in Leadership.

Recentelijk kwam een van haar dromen uit toen ze haar eigen talkshow lanceerde onder de titel MPowering Voices. Dekker gelooft dat succes het gevolg is van het nemen van verantwoordelijkheid om jezelf te leren kennen op een dieper niveau zodat je leiding kunt geven aan jezelf op een hoger niveau van zelfbewustzijn. Pas dan kun je anderen leiden.

Na meer dan 20 jaar carrière als Financial Controller en manager op verschillende financiële afdelingen, veranderde haar wereld van de ene op de andere dag. In 2012 werd ze ‘s ochtends halfzijdig verlamd wakker als gevolg van een hersenbloeding. Haar carrière en leven zoals zij die kende, waren voorbij.

Tijdens haar revalidatie van anderhalf jaar, realiseert zij zich dat het haar grootste passie is om te motiveren, inspireren en mensen te begeleiden in het bereiken van hun hoogst mogelijke potentieel en het leven te creëren dat zijn wensen. Zij gelooft in mensen, soms nog voordat zij in zichzelf geloven.

In deze fase van haar leven ontdekt ze dat haar passie haar missie is. Dekker realiseert zich dat zij onbewust haar missie al meer dan 20 jaar leeft. Ze benut niet haar volle potentieel. Na deze ontdekking besluit ze het heft in eigen handen te nemen en haar eigen bedrijf te beginnen.

Vanaf haar achtste spreekt Dekker voor grote groepen en ontwikkelt een voorliefde voor spreken in het openbaar. Zij besluit de opleiding te volgen tot gecertificeerd professioneel presentatiecoach.

BEKIJK OOK  Weg naar Bigi Poika blijft gesloten voor zwaar materiaal

De technieken waren zeer waardevol maar al snel raakt zij geïntrigeerd door de vraag waar nou echt angst en blokkades voor spreken in het openbaar vandaan komt. Wat gebeurt er in het hoofd van de spreker?

Na de opleiding besluit Monique zich te verdiepen in de werking van het menselijk brein, gedrags- en denkpatronen en gedragsverandering. In de afgelopen jaren heeft zij haar kennis vergroot door diverse studies en cursussen waaronder positieve psychologie, de basis van neurowetenschappen en de opleiding Cognitieve Gedragstherapie.

Door samenvoeging van haar kennis en 20 jaar werkervaring waarin zij het menselijk gedrag observeerde, is zij nu gespecialiseerd in Zelfleiderschap. Door de juiste knoppen op het juiste moment in te drukken, geef Dekker haar klanten inzicht en tools die zij op dat moment nodig hebben. Samen maken ze een plan van aanpak dat blijvend resultaat oplevert, als het nou gaat om belemmerende overtuigingen, onbewust gedrag of een onvoldoende functionerend team in een bedrijf.

In juli 2018 ontving Dekker de Global Woman Leadership die onderdeel uitmaakt van de Inspiration Award for Women, die eerder uitgereikt werd aan Michelle Obama en Adele Atkins. De uitreiking vond plaats in New York, USA, waar zij als spreker het voorrecht had om het podium te delen met een van ‘s werelds grootste motivational speakers, Les Brown.

Dekker is uitgenodigd om te spreken op het Women Economic Forum 2019 in India, waar zij genomineerd is voor de Iconic Leadership Award (creating a better world for all). ‘May we lead ourselves in a way that others want to follow. May we shine and inspire others to do the same.’

Dekker presenteert tijdens haar bezoek aan Suriname voor diverse bedrijven en organisaties en heeft op maandag 17 december een open evenement in de Banquetzaal van Torarica Resort & Casino speciaal bestemd voor managers, leidinggevenden, trainers & coaches.(GFC)