fbpx
Open Monumentendag moet bevolking dichter bij monumentaal erfgoed brengen

GFC NIEUWS- De Open Monumentendag (OMD) heeft als doel de bewustwording voor het monumentaal erfgoed bij het grote publiek te bevorderen.

Het is een jaarlijkse activiteit en wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Stadsherstel Suriname (VVSS).

De historische binnenstad van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Prachtige panden met een rijke geschiedenis die niet altijd toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Op 17 november is de opening door de Tijdelijk Zaakgelastigde van de Nederlandse ambassade, Jaap Frederiks, bij het Fort Zeelandia.

De dag eindigt om aan de Heerenstraat met een presentatie van Cynthia Mc Leod over het Elisabeth Samson Huis.

Het programma bestaat uit educatieve en recreatieve activiteiten, zoals speurtochten voor jongeren en volwassenen waar een wedstrijdelement aan verbonden is.

Kom een heerlijke kop koffie drinken van Barista Radjen Battja op het terras van het gebouw van Stadsherstel tegenover Fort Zeelandia.

De Interactors staan met hun Bake Sale bij Fort Zeelandia en aan de Heerenstraat.

De United Tour Guides Suriname (UTGS) biedt de hele ochtend city tours aan door erkende gidsen vanaf het terras van Nola Hatterman.

U kunt zelf een route lopen langs de historische gebouwen of gebruikmaken van de gratis service van de Tuk Tuks die langs de route rijden. De ritten starten bij het Waaggebouw.

Loop rond in de raadszaal van het Hof van Justitie of bezoek het Kerkelijk Museum met de prachtige tuin. Een aantal kerken opent hun deuren na de kerkdienst zoals de Centrumkerk en de Grote Stadskerk.

De voormalige Synagoge aan de Heerenstraat waar nu een RPBG is gevestigd is te bezichtigen.

Het Hoekhuis aan de Waterkant 2 en de Dixiebar aan het vlaggenplein zijn toegankelijk.

Bezoek de tuinen van het ’s Lands Hospitaal waar Philip Dikland vertelt of de Waterkant 12 waar nog een authentieke waterpunt staat en de kelder met bar die bekend stond als ‘Otto Grotto’.

Ook het Kotomuseum aan de Prinsessestraat 43 is open en u kunt daar heerlijke broodjes, drinken en snacks kopen.

In het gebouw van Kong Ngie Tong Sang is een fototentoonstelling The Chinese in me’.

Kinderen kunnen tekenen onder begeleiding van studenten in het Nola Hatterman Instituut.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…