fbpx
Open brief Federatie Surinaamse Agrariërs aan LVV-minister

GFC NIEUWS- Op 7 juni heeft het Covid-19 Managementteam de aankondiging gedaan over de stringente lockdown-maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) ondersteunt de Overheid om de verspreiding van dit virus tegen te gaan.

Per ingaande 8 juni zijn er strenge en strikte lockdown-maatregelen ingevoerd. De essentiële sectoren en dienstverleners hebben de mogelijkheid om dispensatie aan te vragen onder bepaalde voorwaarden.

De FSA wordt geconfronteerd met veel vragen van landbouwers, verwerkers en verkopers van agrarische producten. Helaas is de FSA niet in staat deze vragen te beantwoorden, omdat de FSA niet op de hoogte is van de daadwerkelijke inhoud van de maatregelen en ook niet de bevoegde autoriteit is.

De FSA wordt ook geconfronteerd met vragen over het verkrijgen van dispensatie inzake: a. Het verrichten van werkzaamheden op de landbouwarealen b. Het oogsten, transporteren, leveren en verkopen van landbouwproducten c. Het voeden van pluimvee en vee d.

De inkoop van landbouw inputs en voeder
Om de landbouwers te voorzien van de noodzakelijke informatie en nadere uitleg over de Covid-19-maatregelen doet de FSA het voorstel aan het ministerie van LVV voor het instellen van een hulplijn, waarnaar de landbouwers kunnen bellen en ook via e-mail terecht kunnen met hun vragen.
Verder adviseren wij het ministerie om de informatie hieromtrent naar de landbouwers en overige stakeholders te intensiveren.
Federatie van Surinaamse Agrariërs

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…