fbpx
Open brief aan Gordon Touw Ngie Tjouw

Beste Gordon,

Allereerst willen wij u feliciteren met het behalen van een plek op de DNA- lijst van de ABOP.

De afgelopen tijd hebben wij u in de media gevolgd maar geen commentaar geleverd op uw handelingen omdat wij dat niet nodig vonden. Totdat u vandaag een bericht deelde met de Facebookgroep van “Jongeren Tegen Amnestie”, waarvan een deel als volg luidt :

“Geen tijd te verliezen. Wij weten wat wij moeten doen. Het oude loslaten, en het nieuwe de kans geven.
Geweldige propaganda en campagne kunnen geen vertrouwen meer bij ons wekken, want ze geven ons niet wat zij ons hadden beloofd, een Gouden Toekomst. Wij zijn eindelijk wakker en slapen niet meer. Hoe kunnen wij in een rijk land wonen en in armoede leven? Willen wij verandering, dan zullen wij zelf de verandering moeten zijn. Wij hebben een stem, wij bepalen onze toekomst!”

Op grond hiervan willen wij u herinneren aan een belofte die u zelf toentertijd heeft gemaakt. En dat is het rechttrekken van de amnestiewetswijziging die de decembermoordenstrafproces nu dwarsboomt en alle moorden gepleegd in de periode 1980-1992 on-strafbaar maakt. Dus ook de binnenlandse oorlog valt daaronder.

Dit wil zeggen dat vele mensenlevens worden bestempeld als waardeloos en het liefst in een vergeten doos wordt gestopt. Dat kinderen, kleinkinderen en andere nabestaanden voor eeuwig met vraagtekens moeten leven en een valse beeld van gerechtigheid met zich meedragen. Dat onze Surinaamse politici voor deze bevolking heeft besloten dat eigen belang voorkeur heeft boven het rechtssysteem en dat politieke instrumenten ondergeschikt zijn aan hun wil.

De wijziging van de amnestiewet is mede tot stand gekomen doordat de partij waar u nu zit keihard aan heeft meegewerkt.

Als jonge verstandige politici van wie wij de indruk kregen een sterk moreel kompas te bezitten hopen wij dat u de band met onze organisatie niet bent vergeten en dat u de voorzitter van uw politieke partij zult overtuigen het goede te doen. Alsook anderen binnen uw partij.

Zoals u ooit eens zelf aan ons zei, er kan nooit een einde komen aan de strijd voor gerechtigheid.

Verder wensen wij uw succes toe in uw politieke carrière en hopen wij dat u alsnog dezelfde visie draagt en morele wegwijzers zodat jong Suriname via u daadwerkelijk een gouden toekomst mag hebben die niet opgebouwd is uit de valse beloftes van jonge en oude politici.

Hoogachtend,

Sharona Lieuw – On
Vz. Jongeren Tegen Amnestie

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…