fbpx

“Op weg naar een toekomst van vrede”

De Nationale Conferentie voor Dialoog en Verzoening is zaterdag gehouden in de Congershal. Voorzitter Humphrey Jeroe gaf bij de opening een uiteenzetting van het verloop van het congres en legde uit dat dit de basis zal zijn voor verdere dialoog.

De regering is volgens Jeroe zich ervan bewust dat het belangrijk is om te werken aan een toekomst van vrede en kijkt uit naar de resultaten die zullen voortvloeien uit dit congres. “Dialoog is een wezenlijk kenmerk van de bevordering van ontwikkeling van de samenleving”, stelt Jeroe.

“Als je het besluit neemt om in dialoog te gaan, dan gebeurt er iets geks met je. Je leert luisteren”, gaf Sandew Hira in zijn toespraak aan.

Het goed opgekomen publiek beaamt met applaus verschillende oproepen tot verzoening. Slachtoffers van de Binnenlandse oorlog, vanuit de dorpen Pokigron, Brownsberg en Alfonsdorp, maar ook leden van het voormalige Jungle Commando, ex Toekajanas en militairen kijken uit naar het moment waarop de dialoog kan starten.

Het belang van respect, liefde en begrip voor elkaar wordt steeds weer door verschillende sprekers benadrukt. Het congres “Stem aan de Stemlozen” is met toespraken, discussie en entertainment van diverse groepen interactief in elkaar gezet en duurde tot 16.00 uur.(GFC)