fbpx
Oostenrijkse vicekanselier treedt af na schandaal: ‘Het was politieke moord’

Redactie GFC Nieuws — Heinz-Christian Strache treedt af als vicekanselier van Oostenrijk.  Der Spiegel en de Suddeutscher Zeitung meldden gisteren dat hij en een naaste medewerker met een vermoedelijke Russische zakenvrouw bespraken hoe de vrouw hun partij illegale tegenprestaties zou kunnen leveren in ruil voor een business deal.

Strache zei zaterdag tegen verslaggevers dat hij zijn ontslagbrief heeft ingediend bij bondskanselier Sebastian Kurz, die zijn ontslag zal aanvaarden.

Hij trad ook af als leider van de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ), die deel uitmaakt van de regerende coalitie.

De politicus benadrukte dat hij en Johann Gudenus, die deelnam aan de bijeenkomst, het slachtoffer waren van een langlopende lastercampagne. Die culmineerde in het lekken van de “illegaal opgenomen beelden”.

“Het was politieke moord,” verklaarde de politicus. De omstreden ontmoeting met “de nicht van een Russische oligarch” zou hebben plaatsgehad in juli 2017.

Mediasteun

Op de gelekte video bespreken Strache en Gudenus haar mogelijkheden om een ​​meerderheidsaandeel te kopen in een Oostenrijkse tabloid.

Zij zou de krant inzetten als platform om de FPÖ te steunen bij de nationale verkiezingen van 2017.

Als de partij aan de macht kwam, zou zij de bouwonderneming van de vrouw helpen bij het verkrijgen van overheidscontracten in Oostenrijk. De Oostenrijkse transparantiewetten voor partijdonaties zouden worden omzeild door een liefdadigheidsinstelling als tussenpersoon te gebruiken.

Strache houdt vol dat zijn partij op geen enkele manier baat had bij de ontmoeting en dat hij de vrouw nooit meer heeft ontmoet. De aard van de gesprekken zou volgens hem verkeerd zijn voorgesteld door de Duitse media.

Foto: Wikipedia

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…