Oorlogsveteraan die 25 jaar rondliep met identiteit van achtjarig jongetje is mogelijk beruchte Zodiac-killer

“Hij wou nooit gevonden worden, niet tijdens zijn leven en zelfs niet na zijn dood”. Dat zei agent Pete Elliott over Joseph Newton Chandler III, wiens lichaam in 2002 pas een week na zijn zelfmoord gevonden werd in Eastlake (Ohio). De mysterieuze man had geen briefje of wat dan ook achtergelaten.

Enkel een bankrekening met 82.000 dollar op. En de zoektocht naar zijn erfgenamen legde een geheim bloot: de 65-jarige man was niet wie hij beweerde te zijn. De politie sluit niet uit dat hij de beruchte Zodiacmoordenaar is.

Joseph Newton Chandler III was niet de echte naam van de overleden man, maar die van een jongetje uit Tulsa (Oklahoma). Het ventje kwam op achtjarige leeftijd samen met zijn ouders in 1945 om bij een auto-ongeval. In 1978 gebruikte de man die zich 24 jaar later van het leven zou beroven de persoonsgegevens van het overleden kind in South Dakota om een identiteitskaart van de sociale zekerheid te bekomen. Nu is via DNA-onderzoek achterhaald wie de kerel was achter de identiteitsfraude.