fbpx

Ook thuis bij gezinsleden 2 meter afstand bewaren en alle ramen open

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Volgens Japanse virologen moet er ook thuis en bij andere familieleden 2 meter afstand gehouden worden en moeten alle ramen open voor betere ventilatie. Zo kan de  kans op besmettingen met het coronavirus gereduceerd worden.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsOnderzoek wijst uit dat steeds meer personen in thuissituaties en bij familiebezoek besmet raken. Het is volgens de experts een totaal verkeerde gedachte die bij sommigen leeft, alsof ze thuis niet besmet kunnen raken door gezinsleden. Ook bij het op bezoek gaan bij familieleden of vrienden, schijnen nog veel personen met het verkeerd idee te leven dat ze de coronaregels zonder gevolgen kunnen overtreden.

“Een ieder, ook uw broer, vader, zus, moeder, tante, oom, neef, vriend, vriendin, een ieder, is in staat een ander te besmetten met het virus, indien ook zij met anderen in contact zijn of geweest. Ook al hebben ze geen klachten en zien ze er kerngezond uit! Bewaar in dergelijke gevallen dus altijd 2 meter afstand van alle mensen”.

“Het virus maakt geen verschil tussen familieleden, vrienden of kennissen. Haast een ieder die in nauw fysiek contact is met zijn medemens, kan momenteel een potentieel besmettingsgevaar vormen”, aldus de Japanse deskundigen.

De virologen adviseren verder om zodra dat mogelijk is een mondkapje te gebruiken. Ze benadrukken echter dat het fysiek afstand bewaren van anderen, altijd zoveel men daartoe in staat is in acht moet blijven nemen.

BEKIJK OOK
Dokter Muringen: “elke keer als het kindje poept, meteen iets laten drinken

“Denk niet dat u een mondkapje op heeft en dan geen afstand meer hoeft te bewaren. Blijf afstand houden en draag zoveel als kan een mondkapje. Ook het handen wassen of desinfecteren moet niet nagelaten worden”, stellen ze verder.

RAMEN OPEN

Steeds meer internationale experts wijzen erop dat er een andere belangrijke besmettingsroute is waar nog steeds te weinig mensen rekening mee houden. Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven. Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne

Vooral in gesloten ruimtes kunnen deze microdruppels een gevaar vormen indien een met het coronavirus besmet persoon in de ruimte is, of is geweest.

Om de kans op besmettingen te verminderen, is het volgens hen zeer belangrijk om gesloten ruimtes goed te luchten door ramen en/of deuren open te houden. De aerosols raken zo zeer snel opgelost en vormen dan geen groot gevaar meer.