fbpx

Ook Prada omarmt blackface: klanten boos om ‘racistische poppetjes’

Veel mensen zijn des duivels vanwege de laatste stunt van Prada. Het modemerk bracht een serie poppetjes uit, waarvan twee verdacht veel overeenkomst vertoonden met blackface.

In bijna alle beschaafde landen wordt erkend dat blackface echt niet meer kan, vanwege de racistische connotatie.

In de Verenigde Staten was blackface dan ook al tijden not done. Met het opnieuw toenemende racisme in de VS leek het Prada een leuk idee zwarte poppetjes met dikke rode lippen als verzamelobject aan te bieden.

Daar zat geen enkele racistische intentie achter, bezweert het modehuis: “’De Pradamalia zijn fantasie-amuletten, samengesteld uit elementen van het oeuvre van Prada,” zegt het huis.

“Het zijn denkbeeldige wezens die niet bedoeld zijn om enige verwijzing naar de echte wereld te hebben en zeker geen blackface. Prada Group heeft nooit de intentie gehad om iemand te beledigen en we verafschuwen alle vormen van racisme en racistische beeldspraak.”

Of de consument deze uitleg voldoende vindt, moet nog blijken: “Dit zou een rerminder moeten zijn om te begrijpen wat de waarden zijn van de bedrijven waar jij je geld aan geeft”, zegt iemand in een tweet.