“Ook mannen zijn slachtoffer grensoverschrijdend gedrag”

17 mannelijke medewerkers van het EFS College COVAB hebben deelgenomen aan een bewustwordingssessie over integriteit in het kader van activiteiten om seksueel molest op de werkplek te voorkomen en slachtoffers te beschermen. Dit is een Gender Plus Project van de Stichting Bureau Ngo’s.

Duidelijker konden de mannen het niet zeggen: “Een werkplek dient ook veilig te zijn voor mannen en dezelfde regels die voor vrouwen gelden voor bescherming tegen ongewenst gedrag, dienen ook te gelden voor mannen. Ook mannen zijn slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag. Mag dat ook bespreekbaar gemaakt worden?”

Eveneens in het Gender Plus Project zijn 12 leidinggevenden van COVAB getraind als onderdeel van beleid om seksueel molest op de werkplek te voorkomen en slachtoffers te beschermen. Zij hebben onder andere geoefend om als leidinggevende het gesprek aan te gaan met iemand die op de werkplek op een ongewenste, onprettige manier is benaderd. Hoe voer je zo een gesprek? Welke vragen stel je? En welke vragen stel je niet! Geef de klager altijd het gevoel van veiligheid, om te voorkomen dat klachten van seksueel molest op de werkplek niet gemeld worden.(GFC)

Overige berichten