fbpx
Ook Los Angeles klaagt Bayer aan voor gezondheidsschade die dochter Monsanto aanrichtte

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse stad Los Angeles (Californië) schaart zich in de lange rij van eisers die chemiereus Bayer aanklagen. Het chemiebedrijf wist al tientallen jaren dat polychloorbifenylen (PCB’s) schadelijk zijn. Los Angeles neemt het Bayer kwalijk dat dit feit al die tijd geheim is gehouden. Het opruimen van PCB-vervuiling heeft de stad kapitalen gekost.

PCB’s vervuilden jarenlang het milieu. Los Angeles noemt die vervuiling “een enorm probleem.”

Scott Kuhn, advocaat voor de stad, schat dat de schade in de honderden miljoenen dollars loopt.

Monsanto, dat nu eigendom is van Bayer, stopte in 1977 met de productie van PCB omdat het “niet meteen afbreekbaar” was.

In 1979 werd het verboden in de VS. Het wordt in verband gebracht met kanker, schade aan de voortplantingsorganen en het immuniteitssysteem, en andere gezondheidsproblemen.

PCB werd gebruikt in isolatie- en brandwerend materiaal, verf en andere materialen.

Uit interne communicatie zou blijken dat Monsanto al jaren wist de stof gevaarlijk is. Toch ging het bedrijf lang door met de productie en verkoop ervan.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…