fbpx
Ook kinderen besmet met Covid-19 in Suriname

GFC NIEUWS- Vijf personen die besmet zijn met Covid-19 in Suriname zijn jonger dan 19 jaar. De jongste is een baby van 3 maanden.

Er zijn in totaal 1165 mensen getest in het land.

75% van positief geteste personen is niet zorgbehoevend; ze zijn wel positief getest, maar hebben geen klachten en hebben geen medische zorg per direct nodig. Deze mensen zijn in een isolatiefaciliteit geplaatst.

25% is zorgbehoevend en is opgenomen in het Wanica Ziekenhuis van wie 7 % op de IC-unit ligt. 1 persoon op de IC is instabiel en de anderen redelijk stabiel.

Dokter Radjesh Ori, waarnemend hoofd Epidemiologie, zei dat de lokale verspreiding van het coronavirus rond eind mei is geweest. Als de piek voorbij is, zal over twee weken blijken.

Het epidemiologisch team is bezig de ‘transmission chain of infection’ te door breken. Contactpersonen van actieve gevallen worden in kaart gebracht.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)