fbpx
Ook homo’s in Suriname vaak slachtoffer van mishandelingen en bedreigingen

GFC NIEUWS- Niet alleen in Nederland en andere landen hebben homomannen het moeilijk, ook in Suriname is dat het geval.

Dat zegt de 47- jarige Ali N. uit Paramaribo tegen GFC Nieuws.

Hij reageert op het nieuws over de bejaarde (73) homoseksueel die woensdag in Arnhem (NL) zodanig door jongeren werd mishandeld, dat hij kort daarna overleed. Het fataal incident waarbij de man in de val is gelokt middels een valse afspraak via een homo chatsite, komt bij hem en andere homoseksuelen in Suriname niet als een enorme verrassing, zegt N.

“Ook hier in Suriname hebben wij homo’s het erg zwaar en moeten voorzichtig zijn. Ik krijg vaak beledigingen naar mijn hoofd geslingerd”.

“Vaker heb ik mij bovendien ernstig bedreigd gevoeld door mannen die het niet kunnen accepteren dat ik een homo ben. En ik ben niet de enige, veel van mijn vrienden worden met dergelijk gedrag geconfronteerd. Sommigen zijn ook mishandeld maar doen niet altijd aangifte”, beweert hij.

Foto ter illustratie.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.