fbpx

Ooit krijgt Nederland een zwarte premier

INGEZONDEN- Het is hopelijk haast een ieder die dikwijls kijkt naar de Nederlandse televisiezenders opgevallen dat steeds vaker zowel zwarte mannen en vrouwen te zien zijn in tv- reclames.

Het beeld was nog geen twintig jaar geleden echter toch ietsje anders. In het merendeel commercials werd er voornamelijk witte acteurs gebruikt.

Het is evident dat Nederland dezelfde trend volgt als in de Verenigde Staten van Amerika en het Verenigd Koninkrijk. In die landen is het al langer zo dat er een betere afspiegeling op de tv is van de samenleving.

GOEDE ONTWIKKELING OOK IN POLITIEK EN SPORT

Het is daarenboven een positieve ontwikkeling dat mensen met een migratieachtergrond beter vertegenwoordigd zijn in de Nederlandse politiek.

Silvana Simons die lid is van de Tweede Kamer der Staten-Generaal van Nederland is daar één van.

Volgens het Parlementair Documentatie Centrum zijn momenteel 23 leden van de Tweede Kamer of minimaal 1 van hun ouders geboren in het buitenland.

Ook in de sport doen zwarte mannen en vrouwen het goed. Kijk maar naar het Nederlandse voetbalelftal. De donkere spelers hebben een prominente rol in Oranje. Hetzelfde geldt voor de Hollandse atletiek en andere takken van sport.

BEKIJK OOK
In het leven moet je harde klappen weten te incasseren want die komen er zeker

OOIT KRIJGT NEDERLAND EEN ZWARTE MINISTER- PRESIDENT

Misschien maken de huidige volwassenen het niet meer mee. Maar het zal ooit gebeuren dat Nederland zal worden geleid door een zwarte premier.

In de jaren zestig en begin zeventig van de vorige eeuw werd er tijdens discussieprogramma’s op de Amerikaanse radio gesuggereerd dat het nooit zou kunnen gebeuren dat de VS een zwarte president krijgt.

Nog geen 50 jaar later werd Barack Obama de eerste zwarte president en tien jaar later was de eerste vrouwelijke donkergekleurde vicepresident van Amerika een feit.

Ook in het Verenigd Koninkrijk is er, wat 50 jaar terug voor onmogelijk werd gehouden, een premier met een migratieachtergrond.

Foto: ©denhaag-holland.de

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud