fbpx
Onzinbericht over bamboeplant in Suriname als medicijn tegen covid-19 circuleert op sociale media

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Een onzinbericht over een medicijn in Suriname dat zou werken tegen covid- 19 wordt sinds enkele dagen vaker gedeeld via Facebook en Whatsapp.

In het onzinbericht wordt geadviseerd om de takken van de bamboeplant te plukken, schoon te wassen, in gekookt water te laten trekken en vervolgens als thee te drinken. Daarmee zou men zichzelf en anderen kunnen helpen om coronavrij te blijven.

“Het is klinkklare flauwekul wat er wordt beweerd en zelfs gevaarlijk. Je geeft mensen nodeloos een vals veiligheidsgevoel waardoor ze minder voorzichtig zullen zijn in het dagelijkse leven”, zegt professor dr. Alvarez aan GFC Nieuws.

Gezondheidsdeskundigen waarschuwen. Er is nog geen medicijn tegen covid-19  beschikbaar dat volgens wetenschappelijk gerandomiseerd onderzoek effectief blijkt te zijn.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Impotent of minder potent? Maak…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…