fbpx
Onzekerheid Nickerianen over toekomst

DA’91 constateert onzekerheid over de toekomst onder haar gelederen in Nickerie. Deze vaststelling deed de partij afgelopen zaterdag bij een bezoek van het dagelijks bestuur aan het rijstdistrict. Het doel van dit bezoek was met de gekozen structuren van de partij kennis te maken, het werkprogramma voor het komende kwartaal door te nemen en de huidige stand van zaken in het district te bespreken.

Tijdens de bijeenkomst te Corantijpolder deelden de aanwezigen hun bezorgdheid met betrekking tot de verhoogde tarieven voor de nutsvoorzieningen. De vrees bestaat dat velen hun rekeningen niet zullen kunnen betalen.Ook is het verwachtbaar dat er haast onmogelijke keuzes gemaakt zullen moeten worden tussen voorzieningendie essentieel zijn, maar niet allemaal meer betaald zullen kunnen worden. Dit zal zijn weerslag vooral hebben op studiemogelijkheden van de jeugd.

Wanneer ouders zullen moeten kiezen tussen het betalen van internet aansluitingen of electriciteitsrekeningen, zal het internet abonnement worden opgezegd. “We worden gewoon teruggezet in de tijd”, was de klacht van de aanwezigen. “Dit is geen ontwikkeling en vooruitgang, maar slechts keiharde achteruitgang!” De aanwezige jeugd gaf ook aan dat er geen recreatiemogelijkheden zijn en dat bovendien er nog steeds hele gebieden in Nickerie verstoken zijn van internet. Ook de werkloosheid vormt een groot probleem.

Het feit dat ook in dit district de overheid haar betalingsverplichtingen niet nakomt, zorgt ook voor continue zorg en achteruitgang in verschillende sectoren, w.o. in het bijzonder in de rijstsector. De boeren hangt nog steeds de dreiging boven het hoofd dat ze vanwege het niet kunnen aflossen van hun schulden bij de bank, hun productiemiddelen zullen kwijtraken. Er werd op gewezen dat de padieprijs systematisch verlaagd is de afgelopen periode. Bij de rijstexporten binnen de PetroCaribe deal zijn de prijscalculaties zeer onduidelijk en wekken het idee dat er geen eerlijke prijs betaald wordt aan de boer.

Behalve de rijstsector lijden ook de bushouders onder het wanbetalersgedrag van de overheid. Velen van hen zijn maanden niet betaald. Er werd aangegeven dat de overheid tegenwoordig een verdeel en heersgedrag vertoont bij het doen van betalingen, in die zin dat er gekozen wordt om enkelen te betalen, om zodoende het verzet van de totale groep te breken.

DA’91 voorzitter Angelic Alihusain-del Castilho, riep alle aanwezigen op om alert te blijven en zich onbevreesd te blijven uitspreken. Ze deed een beroep op hen om solidair met elkaar te blijven en de hoop niet op te geven. “De strijd voor verandering, verbetering en goed bestuur wordt voortgezet. In die strijd is elke stem evenveel waard. Daarom is het van belang dat we samen optrekken en dat iedereen een bijdrage levert aan deze strijd door dagelijks de gemeenschap bewust te maken van hoe er regeert moet worden en dat wij Surinamers recht hebben op eerlijk en rechtvaardig beleid; het is geen gunst als een minister zijn werk doet.”

DA’91 pleit ervoor dat de corruptie grondig wordt onderzocht zonder aanziens des persoons en dat de gestolen gelden terugvloeien naar de gemeenschap. In de komende maanden zal DA’91 als onderdeel van haar contactplan met de gemeenschap, meerdere districten bezoeken ter afstemming met de structuren en motivatie van de gemeenschap om de strijd voor verandering voort te zetten.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…