Onzekerheid bij SZF- vrijwillig verzekerden, omdat premie betalen niet mogelijk is

GFC NIEUWS- Vrijwillig verzekerden bij het Surinaamse StaatsziekenFonds (SZF) maken zich zorgen over de voortgang van hun verzekering.

“Het betalen van de premie bij de kantoren van het Ziekenfonds is niet mogelijk”, zeggen enkele klagers. Ook bij de banken is het volgens hen erg problematisch om kasstortingen te verrichten.

“Ik ben vorige week naar mijn bank geweest met de bedoeling om contant Surinaams geld te storten op mijn rekening, want ik heb onvoldoende saldo. Ik was vervolgens van plan om dan via internet banking de SZF- premie te betalen”.

“Maar bij de bank kreeg ik te horen dat ik alleen via Internet Banking een afspraak kan maken om een kasstorting te mogen verrichten. Dat heb ik gedaan en heb tot heden geen reactie gekregen”, zegt een andere gedupeerde vrouw.

De klagers willen officieel meer duidelijkheid van het SZF. Ze willen specifiek weten of de verzekeringen van ook de vrijwillig verzekerden, net als bij de verplicht verzekerden, de komende maand automatisch worden verlengd. 

Het Fonds was zondag onbereikbaar voor een reactie.

 

 

Overige berichten