fbpx
Facebook Pagelike Widget

Onzekerheid bij SZF- vrijwillig verzekerden, omdat premie betalen niet mogelijk is

GFC NIEUWS- Vrijwillig verzekerden bij het Surinaamse StaatsziekenFonds (SZF) maken zich zorgen over de voortgang van hun verzekering.

“Het betalen van de premie bij de kantoren van het Ziekenfonds is niet mogelijk”, zeggen enkele klagers. Ook bij de banken is het volgens hen erg problematisch om kasstortingen te verrichten.

“Ik ben vorige week naar mijn bank geweest met de bedoeling om contant Surinaams geld te storten op mijn rekening, want ik heb onvoldoende saldo. Ik was vervolgens van plan om dan via internet banking de SZF- premie te betalen”.

“Maar bij de bank kreeg ik te horen dat ik alleen via Internet Banking een afspraak kan maken om een kasstorting te mogen verrichten. Dat heb ik gedaan en heb tot heden geen reactie gekregen”, zegt een andere gedupeerde vrouw.

De klagers willen officieel meer duidelijkheid van het SZF. Ze willen specifiek weten of de verzekeringen van ook de vrijwillig verzekerden, net als bij de verplicht verzekerden, de komende maand automatisch worden verlengd. 

Het Fonds was zondag onbereikbaar voor een reactie.

 

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…