fbpx

Onze verpleegkundigen veel beter waarderen en vooral respecteren

“Wij zouden onze eigen Surinaamse verpleegkundigen veel meer waardering moeten geven. Ook het respect dat ze verdienen, moeten ze wat mij betreft van een ieder krijgen.

“Op de Facebook pagina van GFC Nieuws las ik een zeer beledigende reactie van een mevrouw, ene Farzia Alli. Deze mevrouw insinueert dat verpleegkundigen niet kunnen studeren en dus uiteindelijk maar kiezen voor dit beroep. Ik kan een dergelijke belachelijke, onjuiste en respectloze bewering beslist niet waarderen”, zegt Jennifer Atmo. Zij is de voorzitter van de vrouwenafdeling van de Geor Hering Internationale charitatieve Foundation. 

Volgens Atmo mag een verpleegkundige zeer trots zijn op het beroep. Personen die laatdunkende uitspraken doen moeten volgens haar direct erop gewezen worden dat ze het helemaal verkeerd hebben.

BEKIJK OOK
33-jarige autobestuurder Sheik Panchoe overlijdt na aanrijding in ziekenhuis, veroorzaakster ingesloten

“De verpleging is een edel beroep. Zonder verpleegkundigen stort onze gezondheidszorg, onze maatschappij volledig in elkaar. Bovendien is het een erg zwaar beroep, zowel geestelijk en fysiek. Daarnaast moet je ook veel studeren en voldoende intelligent zijn. Geef daarom alle verpleegkundigen het totale respect,  dat ze meer dan 100 procent verdienen”, aldus Atmo.