fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Onze ouderen en kwetsbaren zo snel mogelijk beschermen tegen familie en vrienden

INGEZONDEN- Onze ouderen lopen een groter risico om te overlijden aan COVID en zouden met de meeste spoed beschermd moeten worden tegen familieleden en vrienden die bij hen op bezoek komen.

gemberslank facebookQ | GFCHet doet niemand goed om te vernemen dat een persoon is overleden door COVID, iets wat misschien voorkomen had kunnen worden. Elk leven is bijzonder en veel waard. Ook die van ouderen die misschien nog heel lang zouden kunnen genieten van het leven.

Geen mens kan beweren dat 80- jarigen aan het werk besmet zijn geraakt met het coronavirus. Ik heb eerder een sterk vermoeden dat hoogbejaarden worden besmet door personen die bij hen op bezoek zijn geweest. En dat zijn meestal hun kinderen, familie en vrienden.

Het kan niet zo zijn dat in deze coronatijd, opa en oma rustig thuis zijn en steeds bezoek krijgen van anderen die buiten risico’s hebben gelopen. Bezoek brengen moet met de meeste voorzichtigheid gebeuren. De bezoeker dient een mondkapje te gebruiken en dient altijd 2 meter fysieke afstand te bewaren.

OOK INTERESSANT
Staatshoofden Suriname en Guyana hebben bilateraal onderhoud

Maar in mijn omgeving zie ik horden mensen over de vloer gaan bij bejaarden alsof er helemaal geen corona bestaat. Hebben deze mensen wel door dat zij onze oudjes kunnen besmetten met de dood tot gevolg?

Om die reden zouden mensen zich er veel meer van bewust moeten zijn welke risico’s hun bezoek met zich kan meebrengen. Indien je om onze ouderen geef, houdt dan veel meer rekening met de regels die we allemaal kennen. Hetzelfde geldt voor bezoek aan dikke mensen, diabetici, hartpatiënten, diegenen met een verhoogde bloeddruk, kanker en ziekenhuispatiënten.

Beperk het aantal mensen dat per keer op bezoek gaat tot 1, houdt voldoende afstand en draag altijd een mondmasker.

R. Pinas