fbpx
Facebook Pagelike Widget

Onze ouderen en kwetsbaren zo snel mogelijk beschermen tegen familie en vrienden

INGEZONDEN- Onze ouderen lopen een groter risico om te overlijden aan COVID en zouden met de meeste spoed beschermd moeten worden tegen familieleden en vrienden die bij hen op bezoek komen.

Het doet niemand goed om te vernemen dat een persoon is overleden door COVID, iets wat misschien voorkomen had kunnen worden. Elk leven is bijzonder en veel waard. Ook die van ouderen die misschien nog heel lang zouden kunnen genieten van het leven.

Geen mens kan beweren dat 80- jarigen aan het werk besmet zijn geraakt met het coronavirus. Ik heb eerder een sterk vermoeden dat hoogbejaarden worden besmet door personen die bij hen op bezoek zijn geweest. En dat zijn meestal hun kinderen, familie en vrienden.

Het kan niet zo zijn dat in deze coronatijd, opa en oma rustig thuis zijn en steeds bezoek krijgen van anderen die buiten risico’s hebben gelopen. Bezoek brengen moet met de meeste voorzichtigheid gebeuren. De bezoeker dient een mondkapje te gebruiken en dient altijd 2 meter fysieke afstand te bewaren.

Maar in mijn omgeving zie ik horden mensen over de vloer gaan bij bejaarden alsof er helemaal geen corona bestaat. Hebben deze mensen wel door dat zij onze oudjes kunnen besmetten met de dood tot gevolg?

Om die reden zouden mensen zich er veel meer van bewust moeten zijn welke risico’s hun bezoek met zich kan meebrengen. Indien je om onze ouderen geef, houdt dan veel meer rekening met de regels die we allemaal kennen. Hetzelfde geldt voor bezoek aan dikke mensen, diabetici, hartpatiënten, diegenen met een verhoogde bloeddruk, kanker en ziekenhuispatiënten.

Beperk het aantal mensen dat per keer op bezoek gaat tot 1, houdt voldoende afstand en draag altijd een mondmasker.

R. Pinas

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…