fbpx

Onze economie en vrijheid worden aan flarden geschoten door koppige mensen die zorgen voor besmettingen

INGEZONDEN- Onze vrijheid en de economie worden aan flarden geschoten door personen die ondanks alle waarschuwingen, lak hebben aan de coronaregels. Het zijn deze eigenzinnige burgers die zorgen voor de verdere ontwrichting van Suriname.

Bezorging Gemberslank | GFC NieuwsIk zie het dagelijks om mij heen, in mijn buurt en elders.

Families en vrienden komen bij elkaar op bezoek alsof er niets aan de hand is. Met volle auto’s komen ze bij mijn overburen en die ernaast op bezoek en lappen alle regels aan hun laars. Ze omhelzen, zitten gezellig naast elkaar hun gesprekjes te voeren, alsof er helemaal geen coronavirus bestaat. En dit gaat al maanden zo.

Dit gedrag komt vaker voor bij anderen in verschillende buurten, wordt door velen aan mij verteld.

Het zijn deze asociale mensen die ons land verder het ravijn in storten en medeschuldig zijn aan de vele zieken in de hospitalen en coronadoden die helaas te betreuren zijn.

BEKIJK OOK
GBB-minister heeft een aantal wetten overtreden en moet worden bedankt

Het zou veel verstandiger zijn indien de overheid zich meer zou richten op dit type wangedrag. Deze malloten zijn de reden waarom ons land weer in een zinloze lockdown wordt geplaatst en de economie weer een harde klap krijgt. Ook onze bewegingsvrijheid wordt weer beperkt. Ik mag niet eens meer een ommetje gaan rijden. De lockdown is een paardenmiddel met verstrekkende gevolgen.

Het zou veel handiger zijn indien er beter wordt nagegaan hoe en waar de besmettingen plaatsvinden.

Een lockdown heeft naar mijn mening weinig zin. De winkels en ander drukke plekken zullen nu nog voller raken omdat deze tijdsbeperkingen die worden doorgevoerd, juist zorgen voor minder spreiding.

R. Pinas