fbpx
Onze artsen en verpleegkundigen moeten nu alle ondersteuning en respect krijgen

INGEZONDEN– Het leven is helemaal veranderd. Wij ervaren met z’n allen nu een wereldcrisis die nog nooit eerder is meegemaakt. Alles is nu onzeker. Wij leven in een onzekere tijd door corona.

Nu meer dan ooit moeten wij beseffen dat al onze artsen en verpleegkundigen alle ondersteuning en respect moeten krijgen. Ik vraag aan allen om deze groep alle waardering te geven die ze verdienen.

Zij zijn diegenen die in dit soort moeilijke omstandigheden hun leven voor ons in de waagschaal zetten en persoonlijk risico’s nemen. Denk daarom eerst goed na voordat je deze hardwerkende zorgverleners bekritiseert!

Ik doe daarom een beroep op een ieder in ons land om na te gaan hoe wij deze groep kunnen helpen. Ik weet dat verpleegkundigen en ook de artsen die pas zijn afgestudeerd een hongerloon ontvangen. Het zou de regering moeten zijn die zorgt voor een hoger maandinkomen.

Maar ook wij als burgers kunnen een steentje bijdragen. Behalve het respect dat ze echt verdienen te geven, kunnen wij hen ook helpen met geld. Ik stel voor dat wij een crowdfundingsactie starten om met z’n allen geld te verzamelen voor al het medisch personeel.

Hiermee kunnen bijvoorbeeld de verpleegkundigen en artsen in opleiding desnoods met de taxi naar hun werk gaan en hun rekeningen makkelijker betalen. Ik zie zo vaak dat deze vrouwen met verschillende bussen naar en van hun werk gaan. Een vermoeiende reis. Hun energie kunnen ze in deze drukke tijden liever stoppen in hun werk: het helpen van onze zieke mensen.

Drs. Kerto

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…