fbpx

Onze artsen en verpleegkundigen moeten nu alle ondersteuning en respect krijgen

INGEZONDEN– Het leven is helemaal veranderd. Wij ervaren met z’n allen nu een wereldcrisis die nog nooit eerder is meegemaakt. Alles is nu onzeker. Wij leven in een onzekere tijd door corona.

Nu meer dan ooit moeten wij beseffen dat al onze artsen en verpleegkundigen alle ondersteuning en respect moeten krijgen. Ik vraag aan allen om deze groep alle waardering te geven die ze verdienen.

Zij zijn diegenen die in dit soort moeilijke omstandigheden hun leven voor ons in de waagschaal zetten en persoonlijk risico’s nemen. Denk daarom eerst goed na voordat je deze hardwerkende zorgverleners bekritiseert!

Ik doe daarom een beroep op een ieder in ons land om na te gaan hoe wij deze groep kunnen helpen. Ik weet dat verpleegkundigen en ook de artsen die pas zijn afgestudeerd een hongerloon ontvangen. Het zou de regering moeten zijn die zorgt voor een hoger maandinkomen.

OOK INTERESSANT
Actiepunten Platform Rijstsector in uitvoering

Maar ook wij als burgers kunnen een steentje bijdragen. Behalve het respect dat ze echt verdienen te geven, kunnen wij hen ook helpen met geld. Ik stel voor dat wij een crowdfundingsactie starten om met z’n allen geld te verzamelen voor al het medisch personeel.

Hiermee kunnen bijvoorbeeld de verpleegkundigen en artsen in opleiding desnoods met de taxi naar hun werk gaan en hun rekeningen makkelijker betalen. Ik zie zo vaak dat deze vrouwen met verschillende bussen naar en van hun werk gaan. Een vermoeiende reis. Hun energie kunnen ze in deze drukke tijden liever stoppen in hun werk: het helpen van onze zieke mensen.

Drs. Kerto