fbpx
Onvruchtbare vrouw vermoordt vriendin en steelt haar kinderen

GFC NIEUWS- “Harteloos en door en door slecht.” Betere woorden vond de rechter niet om Christine Lyons (47) te omschrijven.

De kinderwens van de vrouw uit de Australische stad Bendigo was zo groot dat ze er niet beter op vond haar huisgenote Samantha Kelly te laten vermoorden. Op die manier kon ze zelf de moederrol vervullen voor de vier kinderen die alleen zouden achterblijven.

Lyons was haar hele leven onvruchtbaar gebleven. Ze had in het verleden aan enkele vrouwen gevraagd of ze draagmoeder voor haar wilden zijn, maar niemand hapte toe.

Dan maar een drastischere oplossing, moet ze gedacht hebben. Christine woonde in die tijd samen met haar toenmalige partner Peter Arthur én haar aangetrouwde neef Ronald. Twee stevige kerels die ze moeiteloos rond haar vinger wond.
Toen ze hen vroeg om Samantha uit de weg te ruimen, stribbelden ze niet eens tegen. “Ze waren zo toegewijd aan haar dat ze haar droom wilden helpen waarmaken”, klinkt het.

Een eerste moordpoging kwam er op 20 januari 2016: Christine en Ronald wilden haar vergiftigen met slaappillen, maar dat mislukte. Drie dagen later sloeg Arthur haar zeven keer met een hamer op haar hoofd. Het trio begroef haar lichaam en maakte de politie vervolgens wijs dat Samantha er in het holst van de nacht vandoor gegaan was.

“Ze gebruikte drugs, mishandelde haar kinderen en wilde niet langer voor hun zorg instaan”, luidde hun versie.
Na haar dood liet Christine er geen gras over groeien: de twee jongste kinderen kregen zelfs een nieuwe naam.

Toen het lijk van Samantha drie weken later ontdekt werd, kwam de gruwelijke waarheid snel aan het licht. Arthur pleitte schuldig voor moord en kreeg 22 jaar cel. Ronald, die naast de moordpoging ook het lichaam mee hielp begraven, kwam er vanaf met 12,5 jaar.

“Christine was duidelijk het brein achter deze berekende moord”, sprak rechter Stephen Kaye. “Als jij Arthur niet zo opgehitst had, zou er niets gebeurd zijn.”

De kinderen in kwestie waren tussen elf maanden en zes jaar oud. “De baby zal nooit weten wie haar moeder was. Ze heeft niet eens de kans gekregen om een band op te bouwen”, klonk het.

Christine ontsnapte aan een nog zwaardere straf omdat rekening gehouden werd met haar beperkte intellectuele capaciteiten. Als kind werd ze ook misbruikt, waardoor heel wat (mentale) problemen ontstaan zijn.

De broer van het slachtoffer vangt de kinderen voorlopig op. Hij is niet te spreken over de strafmaat. “Ze had levenslang moeten krijgen. Nu is het dertig jaar geworden, maar in principe kan ze na 23 jaar al vrijkomen.”

Meer nieuws

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.