Onverlaten dragen zand vuilstortplaats Coronie weg

Onverlaten hebben zand dat bestemd is voor het in goede staat houden van de vuilstortplaats in Coronie onrechtmatig weggedragen. Het zand is vrijgekomen nadat de vuilstortplaats is gerehabiliteerd volgens het concept van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS).

Het oud vuil is begraven en daardoor is zand vrijgekomen. Het zand dat op locatie wordt opgeslagen wordt ook gebruikt om de binnenwegen van het district op te vullen en te bezanden.

“Deze vandalen schijnen het belang van het district nog steeds aan hun laarzen te lappen door dit zand en schelpen weg te dragen”, zegt districtscommissaris (dc) van Coronie, Remie Tarnadi verontwaardigd.

“Deze mensen komen op onbewaakte momenten, meestal in de avonduren, om het zand weg te dragen. De mensen rijden met hun pick-ups achteruit naar de zandberg en wordt het zand handmatig gevuld in de pick-upbak”, vervolgt de burgervader.

Om te voorkomen dat nog meer zand weggedragen wordt, is door de dc besloten het zand zo snel mogelijk af te voeren en binnenwegen in snel tempo te bezanden.

Een ander zorgpunt van de burgervader is de wijze van vuil dumpen door de Coronianen. Voor het dumpen van vuil op de vuilstortplaats waren er vaste tijden ingesteld. Echter bleek dat mensen bij tij en ontij vuil dumpten, waardoor overgegaan is om de vuilstortplaats 24/7 open te stellen.

“Het vuil werd gewoon bij de inrit van de stortplaats gedumpt. Er moet een mindshift komen bij de Coronianen. Als ze houden van hun district en als ze een schoon district willen, dan zullen ze zich ook op een verantwoordelijke manier moeten afdoen van hun vuil.”

Vanuit het commissariaat wordt hard gewerkt om de bewustwording over het op een verantwoorde manier dumpen van vuil op gang te brengen.

Als nieuwjaarwens heeft de dc dat de bewoners meer liefde moeten tonen voor hun district. “En laten wij ook allemaal samenwerken om Coronie tot een mooi en schoon district te maken. Wij Coronianen hebben de ontwikkeling van ons district zelf in de hand”, klinkt de duidelijke boodschap van Tarnadi.

Verder vraagt de dc de mensen die zich schuldig maken aan diefstal van het zand om dat achterwege te laten. Er zal niet geschroomd worden om de politie in te schakelen als zij iemand op heterdaad betrappen.(GFC)

Overige berichten