fbpx

“Onverantwoord gedrag samenleving kan zorgen voor 25.000 besmettingen en 700 doden”

GFC NIEUWS- Directeur Volksgezondheid Cleopatra Jessurun heeft wederom een dringend beroep gedaan op de samenleving om zich strikt te houden aan de genomen maatregelen, omdat de gevolgen voor Suriname niet te overzien zullen zijn.
Aan de hand van het huidig gedrag van de samenleving, zou een besmette persoon mogelijk, binnen een week drie anderen kunnen besmetten.
Deze drie kunnen binnen een maand 25.000 andere besmetten, waarvan 4000 opgenomen zullen worden in het ziekenhuis. 1300 zullen op de intensive care belanden en ongeveer 700 personen zullen overlijden.
Met de partial lockdown die is ingevoerd, gaat de factor met 40% omlaag.
“Als we uitgaan van het huidig gedrag van de Surinaamse samenleving ten aanzien van het niet opvolgen van de social distancing en handhygiëne maatregelen, is het mogelijk dat bij community spreading 1 besmette persoon binnen een week voor ongeveer 3 besmettingen zal zorgen. ”
“Dit wil zeggen dat als wij vandaag 1 persoon ontdekken waarbij de bron niet in beeld is, de mogelijkheid bestaat dat deze persoon binnen een maand voor meer dan 25.000 besmette personen zorgt. Van deze mensen zullen bijna 4.000 opgenomen worden, waarvan ongeveer 1300 op de Intensive Care Unit, met een kans voor bijna 700 doden. Hier hebben wij geen capaciteit voor”, verduidelijkt directeur Jessurun.

OOK INTERESSANT
Studenten NATIN, AMTO en FTW krijgen inzicht in werkzaamheden Bouw- en Woningtoezicht