fbpx

Ontwikkelingen Centrale Markt vorderen gestaag

De ontwikkelingen binnen de Centrale Markt vorderen volgens marktmeester John Lecton gestaag. Samen met de gedetineerden krijgt de markt een flinke opknapbeurt.

Vanwege de enorme onderhoudsachterstand door de jaren heen zijn er rioleringen gaan verstoppen, ook zijn elektrificatie problemen ontstaan. Om de sfeer voor de bezoeker aangenamer te maken, wordt de markt compleet gefatsoeneerd.

Om de samenleving een beeld te geven van de recente ontwikkelingen wordt er volgens de marktmeester via sociale media, regelmatig berichten en beelden verspreid. Om meer voorlichting te geven aan de leveranciers en marktventers is het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) benaderd voor de nodige ondersteuning.

Vanwege een overschot aan de dagelijkse producten is er ook gedacht aan export naar het Caraïbisch gebied. Voor de nodige coördinatie en monitoring zal het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij voor assistentie benaderd worden.

In de tweede week van januari krijgt de markt weer een wasbeurt en zullen in de nabije omgeving voorzieningen worden getroffen om de markt zo hygiënisch mogelijk te houden.

De marktmeester benadrukt dat de hygiëne en het fatsoen, zowel binnen als buiten de markt hoog in het vaandel moet worden gehouden. “Tussen 13 april en 13 december van dit jaar hebben wij meer dan een miljoen Surinaamse dollars gegenereerd. Dit geld gaat in de pot van de districtscommissaris, om wederom geïnvesteerd te worden in de markt”, stelt Lecton.(GFC)