Ontwateringswerkzaamheden Hiraweg en omgeving in volle gang

Het Directoraat Openbaar Groen (O.G.) van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie is momenteel bezig met ontwateringswerkzaamheden aan de Hiraweg en omgeving.

Deze omgeving te Nieuw Weergevondenweg heeft al jaren te kampen met delen die langdurig onder water liggen.

Op verzoek van buurtbewoners en onderzoek door de afdeling Afwateringswerken van O.G. is men uiteindelijk zover om verandering in de situatie te brengen.

Ferlaino Krak, onderdirecteur Technische Diensten bij Openbaar Groen, zegt dat er flink gewerkt zal worden om deze situatie gauw tot het verleden te laten behoren.

Hij geeft verder aan dat de werkzaamheden zullen plaatsvinden vanaf de Hiraweg en omgeving tot en met de Frederikshoopweg. “Men zal de goten en trenzen ophalen, het baggermateriaal afvoeren en natuurlijk ook de kolkenzuigers inzetten, zodat het water makkelijker kan wegstromen.”

Volgens Krak is er georiënteerd en als we de huidige stand van zaken bekijken, kan er alleen maar gezegd worden dat de situatie heel gauw tot het verleden moet behoren.

“Buurtbewoners hebben het ministerie middels brieven en telefoontjes op de hoogte gesteld. Het departement heeft op zijn beurt de werkzaamheden aangevangen. Na de Hiraweg en omgeving volgen er nog andere buurten”, aldus Krak.

Ook doet hij een beroep op de samenleving van de eerder genoemde omgeving, om na deze werkzaamheden het klein onderhoud niet over te laten aan de overheid en geen vuil te dumpen waar zulks niet hoort.

De buurtbewoners zijn heel blij dat de ontwatering wordt aangepakt. Er is veel bijgebouwd in de omgeving en er komen steeds meer huizen bij. Dit geeft aan dat er sprake is van ontwikkeling. De werkzaamheden die maandag 18 februari 2019 gestart zijn, zullen ongeveer een maand duren.

Overige berichten