fbpx
Ontwatering Paramaribo-Noordoost wordt gebiedsgericht aangepakt

Alle hoofd – en secundaire lozingen in de vijf ressorten van Paramaribo- Noordoost zullen opgeschoond worden.

Dit gaf districtscommissaris Mike Nerkust aan bij het startsein van het project “Ontwatering van Paramaribo Noord”.

De dc zegt aan dat er een aantal focusgebieden in kaart zijn gebracht en dat er vanuit het Noorden (Leonsberg) gebiedsgericht richting het Zuiden gewerkt zal worden. De aanpak geschied in samenwerking met verschillende diensten. Ook de gedetineerden worden ingezet voor de uitvoer van dit project.

Het ophalen van de lozingen zal ervoor zorgen dat bij zware regen de afvoer van overtollig water vlot verloopt, waardoor het wateroverlastprobleem tot een minimum zal worden beperkt.

In de komende periode zullen er ook kolkenzuigers ingezet worden om de verstopte kolken aan te pakken.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.