Ontvoerster hield slachtoffer voor overleden moeder

De politie van de Australische stad Melbourne bevrijdde zondag een vrouw van 97, die was ontvoerd uit een verzorgingshuis. De dader dacht dat het slachtoffer haar overleden moeder was.

Dimitra Pavlopoulou werd zaterdag ontvoerd. De dader, Irene Moschones (51) wist het terrein van het verzorgingshuis op te komen door de pincode van de poort af te kijken van bezoekers.

Moschones gaf zich binnen op als bezoekster van Pavlopoulou en zat ongeveer een uur bij de dementerende vrouw. Toen het personeel even niet oplette, reed zij de vrouw in haar rolstoel naar haar auto.

Irene Moschones droeg haar eigen moeder in 2013 ten grave. In de jaren daarna raakte zij ervan overtuigd dat haar moeder nog leefde en dat “anderen” haar overlijden hadden voorgewend om de erfenis in handen te krijgen.

Zij probeerde zelfs jarenlang – vergeefs – via haar advocaat het lichaam van haar moeder te laten opgraven om via DNA-onderzoek de ware identiteit te laten vaststellen.

Pavlopoulou werd door een bezoeker van Moschones aangetroffen in haar woning. Hij alarmeerde de politie, die de oude vrouw met haar familie herenigde.

Overige berichten