fbpx

Ontvoerder in cocaïnezaak bevrijd door RBTP en politie Uitvlugt

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg donderdag via de Centrale Meldkamer de melding van een ontvoering van de 33-jarige Orlando A. die zijn voertuig naar een carwash had gebracht. De wetsdienaren deden de carwash aan voor het instellen van een onderzoek naar de ontvoering. Al gauw bleek dat de man was aangevallen door een bende.

Toen hij trachtte om weg te komen, werd hij achtervolgd door de mannen die hem mishandelden met een knuppel. Hij werd ontvoerd en zijn voertuig werd ook meegenomen.

Na uitgewerkte informatie is het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) ingeschakeld door de politie van Uitvlugt. Het onderzoek leidde naar de Quanitastraat alwaar één van de beschreven voertuigen werd gesignaleerd. Het RBTP pleegde op dit adres een inval.

Acht mannen en twee vrouwen, die zich in de woning bevonden, zijn overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de inval hoorde de wetsdienaren hulpgeroep uit een berghok. Het bleek te gaan om het ontvoerde slachtoffer dat letsels aan het lichaam heeft opgelopen door toegebrachte slagen.

De vier verdachten Vincent C. (27), Maikel T. (38), Melvin J. (37) en Tokio M. (29) zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten voor onder andere deelname aan een criminele organisatie, overtreding van de wet op verdovende middelen- en vuurwapenwet.

De anderen die volgens het voorlopig onderzoek niet betrokken zijn bij de gepleegde strafbare feiten en zich toevallig op het adres bevonden, zijn na verhoor heengezonden, schrijft de politie.

Volgens het voorlopig onderzoek moet het slachtoffer twee jaren terug een aantal kilogram cocaïne voor de organisatie via Frans-Guyana naar het buitenland vervoeren. Hij dook echter onder met het verderfelijk spul. De bende signaleerde hem op 9 november bij de carwash. Zij mishandelden hem en namen hem mee.

Bij de inval is ook een vreemdeling die de Surinaamse taal niet machtig is, afgevoerd naar het politiebureau. Hij is in vreemdelingen bewaring genomen.

Van de verdachte Vincent heeft de politie scherpe patronen in beslag genomen. Volgens zijn verklaring zou hij een ritueel bad (wasi) nemen met de patronen die hij illegaal in zijn bezit had. 520 gram drugs die in het voertuig van Melvin is aangetroffen, werd in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.(GFC)