fbpx

Ontsluiting dorpen Coeroeni en Amatopo

Er is een aanvang gemaakt met het openkappen van een pad door het tropisch oerwoud vanuit het dorp Coeroeni gelegen nabij de Coeroenirivier naar het dorp Amotopo aan de Lucirivier. Dit pad zal later een verbindingsweg moeten worden tussen deze twee dorpen.

Districtscommissaris Joanne Aroepa heeft vanaf haar aantreden in december 2016 zich ervoor sterk gemaakt om een verbindingsweg richting het ressort Coeroeni te laten aanleggen. Dit is de eerste stap hier toe.

De reiskosten van Paramaribo naar de dorpen gelegen in het zuidwesten van het district Sipaliwini, het ressort Coeroeni, zijn enorm hoog. De vliegtuigkosten met transportcapaciteit van 400 kg tot maximaal 4 personen en bagage bedragen ongeveer US $ 1600,- naar het dorp Kwamalasamutu.

BEKIJK OOK  Bejaard echtpaar uit Paramaribo woedend: 'Nederlands is onze voertaal en niet Engels'

Een verbindingsweg over land kan de kosten aanzienlijk verlagen en is dat ook een lang gekoesterde wens van de bevolking uit dit gebied. Het ontwikkelingsproces van het zuidwestelijk ressort van het district Sipaliwini zal hierdoor in een stroomversnelling terecht komen.(GFC)