fbpx

Ontslagcriteria Covid-19-patiënten verder aangepast, 315 personen al genezen

GFC NIEUWS- De ontslagcriteria voor Covid-19-patiënten is verder aangepast.
Vanaf morgen, 7 juli, kunnen patiënten die al 7 dagen zijn geïsoleerd en de afgelopen drie dagen geen verschijnselen vertoonden, naar huis.
23 personen zijn vandaag genezen verklaard en is de teller van de genezen personen geklommen naar 315. Aantal actieve gevallen staat op 275. Vandaag zijn 10 personen positief getest op het coronavirus.
Op 12 juni werd het ontslagbeleid al aangepast. Waar daarvoor Covid-19-besmette personen pas na twee negatieve testen naar huis werden gestuurd, werd het teruggebracht naar 14 dagen. Toen werd aangehaald door infectioloog Stephen Vrede dat uit recente inzichten bleek dat het besmettelijk zijn van een geïnfecteerde voor anderen niet eindeloos is en niet per se gekoppeld is aan het wel of niet hebben van een positieve swab.
De afgelopen drie weken is het ontslagbeleid wederom geëvalueerd en wordt weer aan de hand van nieuwe inzichten het beleid aangepast.
Niemand die de afgelopen periode genezen is verklaard, heeft een naaste familielid of anderen geïnfecteerd. “Hieruit blijkt dat de richtlijnen veilig genoeg waren”, haalde Vreden vandaag aan op de persconferentie van het Managementteam.
De 14 dagen in quarantaine worden nog vastgehouden voor personen met ernstige klachten. Zij die met milde klachten zijn opgenomen en na drie dagen geen klachten meer hebben, worden na 7 dagen ontslagen. Deze maatregel gaat op dinsdag 7 juli in.
Repatrianten uit Nederland gaan niet meer 14 dagen in overheidsquarantaine, maar in thuisquarantaine. Dit besluit is genomen, omdat slechts 1 persoon positief testte sinds een aanvang werd gemaakt met het terughalen van gestrande burgers.

OOK INTERESSANT
EZ organiseert CIMSuPro informatiesessies voor ondernemers