fbpx
Ontruiming recreanten op oorden en vakantiehuizen in Para

GFC NIEUWS- Groepen mensen die hebben gereserveerd om met het komend paasweekend op een recreatieoord of een vakantiehuis in Para te gaan verpozen, zullen worden ontruimd.

“Er zal hard worden opgetreden tegen zowel de verhuurders van vakantiehuizen en recreatieplekken, alsook de bezoekers”, zegt districtscommissaris Armand Jurel.

Volgens Jurel bezoeken grote groepen burgers ongehinderd de recreatieoorden voor verpozing en negeren daarbij het algemeen belang voor bescherming van Covid-19.

Betrouwbare info heeft de leiding van het district ook bereikt, dat groepen mensen zich opmaken om het paasweekend door te brengen nabij badplaatsen in de dorpen en plantages.

Recreatiehouders, plantage en dorpsbesturen zijn wederom aangemaand om zich niet schuldig te maken aan overtreding van de voorzorgsmaatregelen tegen covid-19. Volgens de burgervader worden op locaties in plantages en dorpen woningen verhuurd, soms met bijbehorende zwemgelegenheid. Men vermomt zich onder de noemer “privé vakantiehuis en oord”, voor het omzeilen van de aangekondigde voorzorgsmaatregelen.

Jurel zegt dat er in het weekend controles zullen worden uitgevoerd door verschillende diensten. Daarbij zal er niet geaarzeld worden door de politie om ongehoorzame burgers over te brengen naar het station.

“Het is ieders belang om ondersteuning te verlenen tot naleving van de aangekondigde maatregelen tegen de gevolgen van Covid-19”, stelt Jurel.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…