fbpx
Facebook Pagelike Widget

Ontmoeting dc’s Wanica met lokale politie en marktbesturen

GFC NIEUWS- De districtscommissaris Suraksha Sital- Hirasingh en Mohamed Shafiek Goelaman van respectievelijk Wanica-Noordwest en Zuidoost hebben met de politie en de marktbesturen van Wanica van gedachten gewisseld over de protocollen voor de markten en om te komen tot het ‘nieuwe normaal’.

De verschillende marktbesturen hebben tijdens hun presentatie aangegeven wat zij tot nu toe hebben gedaan in het kader van de nieuwe situatie.

Het is volgens Hirasingh belangrijk dat de marktbesturen op een lijn staan. Goelaman verwacht een goede samenwerking met de marktbesturen. Hij is voorstander van ordening en zal samen met zijn collega de volle ondersteuning geven aan de marktbesturen.

Beide districtscommissarissen hebben de leiding van de markten voorgehouden om te werken aan de nieuwe situatie. Zij moeten erop toezien dat de marktverkopers en bezoekers zich houden aan de protocollen.

Er is ook gesproken over ordening van de verkopers aan de Magentakanaalweg en andere wegen waarlangs mensen hun waar verkopen. Hirasingh is inmiddels begonnen met de afdeling MGD om de verkopers en hun status in kaart te brengen. De protocollen moeten in acht worden genomen, om te voorkomen dat er besmettingen plaatsvinden. “We willen mensen niet brodeloos maken, maar men moet zich wel houden aan, niet alleen de Covid-protocollen, maar ook de orde en veiligheidsvoorwaarden, benadrukt Hirasingh.

Naast de gewestelijke politiecommandant waren alle ressortcommandanten aanwezig. De politie heeft alle medewerking toegezegd aan de districtscommissarissen.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.