fbpx




Onthulling naambord ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Het hoofdkantoor van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) aan de Mr. Eduard Bruma straat is voorzien van een nieuw naambord.

In verband met het vijftigjarig bestaan van het ministerie in juli en de toevoeging van twee directoraten namelijk Werkgelegenheid en Jeugdzaken is er ook een nieuw logo ontworpen.

De onthulling heeft vandaag, 13 november, plaatsgevonden door minister Rishma Kuldipsingh. In het kader van Divali op zaterdag 14 november heeft de bewindsvrouw het personeel ook toegesproken.

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat door middel van een gezonde samenwerking ondanks de verschillende culturen en geloofsovertuigingen van de personeelsleden het ministerie naar grote hoogtes gebracht wordt. Er werd een uiteenzetting van het logo gegeven door Farley Tamsiran, de ontwerper van het logo en ICT deskundige op het ministerie.

De “A” waarin er drie blokjes die de drie directoraten Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken symboliseert staat voor Arbeid. Naast de “A” staat er een huisje, dat werkgelegenheid symboliseert. De letter “W” wordt gevormd door de letters “A” en “J”. De “J” staat voor Jeugdzaken met daarin een kind verwerkt dat enthousiast springt.

Ook de kleuren zijn bewust gekozen bij de verschillende letters. Rood voor Arbeid, geel voor Werkgelegenheid en groen voor Jeugdzaken. “Het logo is in de vorm van een vogel, omdat wij ook naar grotere hoogtes gaan als ministerie”, gaf Tamsiran aan.

De bewindsvrouw heeft nogmaals naar de ondersteuning gevraagd van de totale directie, staf en personeel en hoopt op een verdere vlotte samenwerking teneinde gezamenlijk resultaten te behalen. De minister bemoedigt het personeel aan om zich te blijven inzetten. “Ik weet dat wij verschillende geloofsovertuigingen hebben, maar wij zijn in een land met een multiculturele samenleving, wij vieren van alles en van deze kant uit wens ik een ieder een Subh Divali en moge het licht van moeder Lakshmi op ons schijnen”, aldus de minister.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.