fbpx
Onthulling Baba en Mai monument Lalla-Rookh boot en Lalla-Rookh plein

De Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) zal in samenwerking met het commissariaat Commewijne, het Baba en Mai Monument/ Lalla Rookh boot en tevens Lalla Rookh plein onthullen.

Dit heugelijk feit zal op 2 juni plaatsvinden op het voorterrein van het Commissariaat te Nieuw-Amsterdam.

Met onder andere donaties uit de gemeenschap is de stichting er weer in geslaagd om te realiseren dat het Baba en Mai monument, na Paramaribo, Calcutta (India) en Nieuw-Nickerie, ook op Nieuw-Amsterdam kan worden onthuld.

De bouwcommissie onder leiding van Rahmad Hassanmohamed is reeds in januari met de werkzaamheden gestart. Een prachtige Lalla-Rookh boot is vervaardigd door Kisoor Ramdhan die ook op deze dag zal worden onthuld. Beeldhouwer Adjai Permaul heeft binnen de afgesproken tijd het Baba en Mai monument vervaardigd.

Bij de onthulling op 2 juni op het terrein van het commissariaat Commewijne, zal het dagprogramma opgeluisterd worden met zang, voordrachten van gedichten en oude Hindoestaanse muziek, afgewisseld met toespraken.

Personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud en verdieping van de culturele identiteit van de Hindoestaanse gemeenschap en deze hoog hebben gehouden in het district Commewijne, zullen door de SHI en het commissariaat Commewijne vereerd worden met een oorkonde.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.