Ontevreden NDP’ers sluiten zich aan bij de VHP

Op initiatief van Jay Pahladsingh, ondervoorzitter van VHP Nederland, is op zondag 10 maart een meeting gehouden met de bewoners van Wanicaweg.

Pahladsingh had een tijdje terug een gesprek gehad met enkele families van de Wanicaweg. Uit dit gesprek bleek dat veel van deze mensen in 2015 massaal gestemd hadden op de NDP. Nu zijn deze bewoners zeer ontevreden met het beleid van deze regering, ze zeggen dat ze nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden, meldt de VHP in een persbericht.

In dat gesprek met Pahladsingh hadden deze personen ook aangegeven dat ze meer niet meer zullen gaan stemmen in 2020.

Pahladsingh heeft deze personen kunnen overtuigen dat er nog hoop is, dat de VHP het alternatief is om Suriname te redden uit deze financieel- economische crisis.

Deze personen hebben toen erop aangedrongen om met VHP-voorzitter Chan Santokhi te praten. Tijdens deze meeting hebben de aanwezigen 3 specifieke vragen gesteld aan de partijvoorzitter, te weten: hoe denkt de VHP, de koers omlaag te brengen en deze te stabiliseren; Hoe de partij het onderwijs naar een hoger niveau gaat tillen; hoe denkt de VHP de grondproblematiek aan te pakken?

Santokhi is breedvoerig ingegaan op de gestelde vragen. Na de beantwoording van de vragen waren de mensen zo onder de indruk dat zij terstond hebben besloten lid te worden van de VHP en per direct ook strijders van de Orange- Movement. Deze personen zullen toegevoegd worden aan de bestaande kern van de Wanicaweg, meldt de partij verder.

Naast partij- voorzitter Santokhi, hebben ook de ondervoorzitter van de VHP, Asis Gajadien en de hoofdbestuursleden Stanley Dijksteel en Sidik Moertabat, het woord gevoerd.

Overige berichten