fbpx
Ontevreden leden KPS leggen werk neer

Om 18.00 uur vanavond hebben ontevreden leden van het Korps Politie Suriname (KPS) het werk neergelegd.

De actie is overgenomen door de bond. De stakende leden hebben zich verzameld bij de Politie Academie aan de Surinamestraat.

De leden zijn in actie, vanwege een besluit van de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) van het KPS om drie agenten die betrokken waren bij een voetbalincident buiten functie te stellen.

Desbetreffende agenten raakten in de clinch met een gezin om een voetbal. Een filmpje hierover werd massaal gedeeld op Facebook. Partijen raakten verhit en zijn enkele schoten gelost door agenten om te voorkomen dat de situatie zou escaleren, meldde de PR van het KPS een week geleden.

Het gezin deed na het incident aangifte bij de politie. De drie agenten zijn dinsdag in verzekering gesteld. Het onderzoek van de politie is nog niet afgerond.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.