Boze burgers zullen zich verzetten tegen verplichte vaccinatie

GFC NIEUWSREDACTIE- In een open brief aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zeggen bezorgde burgers dat zij zich zullen verzetten tegen elke vorm van verplichte vaccinatie.

Een van de verscherpte maatregelen van de regering betreft het intrekken van alle dispensatieformulieren die zijn uitgegeven door het Kabinet van de President.

Verzoeken voor verlenging worden slechts gehonoreerd indien betrokkene beschikt over een bewijs van volledige vaccinatie. Collectieve dispensatie formulieren (bedrijfspersoneel etc.) blijven vooralsnog geldig.

Niet eenieder kan zich terugvinden in dit besluit.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Dikke vrouw brengt echtgenoot om het leven door op hem te gaan zitten

Hieronder de open brief aan de minister

“Met verontwaardiging hebben wij vernomen dat individuele dispensatieformulieren per 31 mei komen te vervallen en dat verzoeken voor verlenging pas gehonoreerd worden als betrokkene beschikt over een bewijs van volledige vaccinatie.

Het Surinaams volk zal zich hierdoor niet laten intimideren of laten drukken door geen enkele regering, omdat dit de zoveelste keer is dat onze rechten naar willekeur worden vertrapt.

U stelt dit terwijl bepaalde groepen van bekende en invloedrijke mensen zonder vaccinatieformulier zich vrij kunnen bewegen en herhaaldelijk de Covid-regels aan hun laarzen lappen.

Het volk zit al in een financiële economische druk, kampt en lijdt ook aan de psychologische effecten van eenzaamheid, werkloosheid, intrekking van hun Bazo-verzekering zonder enig begrip en alternatief voor hun realiteit dagelijks en hun gezinnen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Massaal Surinaamse bevolking een prik in de arm geven

U kunt dus onmogelijk en inhumaan op subtiele wijze nog erbij verplicht stellen dat inenten de voorwaarde is om normaal deel te mogen nemen aan hun Werk of dagelijkse activiteit.

Volgens de Surinaamse grondwet m.n. hoofdstuk V, artikel 8 lid 2, artikel 14 en artikel 16 wordt nadrukkelijk aangegeven wat onze grondrechten persoonlijke rechten en vrijheden zijn Daarom zullen wij ons met hand en tand hier tegen verzetten.

Wij, het volk van Suriname willen op geen enkele manier, doch wijze door niemand stelselmatig, noch systematisch alsook niet staatsonvriendelijk gediscrimineerd worden.

Noch minder niet op basis van een injectie die niet goed genoeg getest is op haar werking en pas in 2023 uit haar experimentele fase raakt. Het Surinaams volk is alert. Het volk lijkt passief maar het is de stilte die de storm vooraf gaat.

Wij burgers van Suriname vragen u bij deze dat u zich ook houdt aan de Grondwet van Mama Sranan. Wij gaan altijd onze stem laten horen en wij volgen U met argusogen,” aldus enkele bezorgde burgers.

Overige berichten