Ontevreden BEP’ers massaal naar ABOP

Een grote groep ontevreden leden van de BEP heeft zich zijn massaal aangesloten bij de ABOP.

Dit gebeurde zondag tijdens een bijzondere meeting in het ABOP-centrum aan de Keizerstraat. De grootste groep komt uit Tapanahony, Boven-Suriname, Klaaskreek en het Matawai gebied. Met deze toestroom van meer dan 400 personen is eveneens een beweging ontstaan, zegt de partij.

Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk is blij met deze grote toestroom. “Het is niet dat wij de BEP betaald willen zetten of willen breken”, zegt hij. Het is de opmars van de gedemonstreerde eenheidsgedachte die zich nu manifesteert.

Een belangrijke trekker van BEP in Boven-Suriname, Kenneth Koedemoesoe, behoort samen met zijn aanhang tot de groep die de overstap heeft gemaakt. Hij tekende als coördinator namens de BEP-beweging een samenwerkingsovereenkomst met de ABOP.

Koedemoesoe zegt dat velen in het gebied de stap ook hebben gemaakt en dat de opmars van de ABOP niet meer te stuiten is. Hij werd ondersteund door kapitein Willem Wilson Positief van Matawai.

De ontevreden BEP’ers zijn overgestapt naar de ABOP, omdat de BEP weigert om invulling te geven aan de oproep van de achterban tot bundeling.

Paul Abena zegt dat de ABOP haar handen in onschuld zal wassen indien men de eenheid vanuit het binnenland weigert te begrijpen en te accepteren. Dan nog hoopt hij dat eenieder deze eenheidsboodschap voor ontwikkeling begrijpt en tot zich neemt. Zo alleen is verkiezingswinst volgens hem gegarandeerd.

Overige berichten