fbpx

Ontbijten is niet het belangrijkst: het is een marketingstunt om meer cornflakes te verkopen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het idee dat nog bij velen leeft dat een mens per se moet ontbijten voor het behouden of verkrijgen van een goede gezondheid is verkeerd.

Het ontbijt is niet de belangrijkste maaltijd.

Het is een marketingstunt van de voedingsmiddelenindustrie. Voornamelijk om onder meer cornflakes en andere ontbijtmaaltijden beter te promoten en verkopen.

Dat zegt althans Max Lugavere.

De Amerikaanse succesvolle schrijver van gezondheidsboeken en tevens televisiepersoonlijkheid wijst erop dat zeker 95 procent van de deskundigen die de officiële voedingsrichtlijnen in zijn land opstellen een financiële binding heeft met onder meer de voedingsindustrie.

“En denkt u dat deze experts objectieve adviezen geven? Wie lijdt eronder, niet zij! Maar wel de Amerikaanse gemeenschap die steeds verder in de war raakt van hun raadgevingen.

Lugarve zegt wel voorstander ervan te zijn om de laatste maaltijd niet later dan 19.00 uur te nuttigen.

TOPEXPERT JONATHAN CLARKE IS HET EENS MET LUGARVE

De Europese topexpert op het gebied van afslanken, gezondheid, verjongen en mentale gesteldheid Jonathan Clarke zegt vanuit Amsterdam aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie dat hij het eens is met Lugarve.

“Op basis van de nieuwste inzichten maakt het voor de gezondheid niet uit of je wel of niet ontbijt. Er bestaat niet zoiets als de belangrijkste maaltijd.”

“Als mensen zich prettiger voelen om te ontbijten, moeten ze dat gewoon doen. Dat is prima.”

BEKIJK OOK
Inmiddels overleden arts die voor gewetenloze oplichter werd uitgemaakt blijkt toch gelijk te hebben

“Wil je echter pas om 11 uur, 12 uur of iets later eten, is dat ook geen probleem”.

“Veel belangrijker en gunstiger voor de gezondheid is dat je niet een overmatige hoeveelheid calorieën en geraffineerde koolhydraten tot je neemt, vooral niet in de avonduren en beslist niet net voor het slapen.”

“Probeer de laatste maaltijd dus te vervroegen. Dus eten in lijn met je interne klok“, aldus Jonathan Clarke die ook een adviseur is van Constantin.

Ook de wereldvermaarde Australische hoogleraar genetica en mededirecteur van het Paul F. Glenn Center for Biology of Aging Research aan de Harvard Medical School, David Sinclair, zegt zijn ontbijt over te slaan.

Sinclair die ook bioloog is wordt gezien als één van de beste experts en doet al decennialang onderzoek naar het verouderingsproces van mensen en dieren.

De topdeskundige heeft vaker uitgelegd dat hij zelf pas in de middaguren aan zijn eerste maaltijd begint.

Volgens de jongste wetenschappelijke inzichten uit de Verenigde Staten van Amerika is de mens het beste in staat om voeding te verwerken tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

Meerdere deskundigen vertellen aan GFC Nieuws dat ze voor hun eigen gezondheid ervoor kiezen om elk etmaal 16 uur te vasten- alleen water drinken- en slechts te eten binnen een tijdsbestek van acht uur: intermittent fasting 16/8.