fbpx

Onschuldige man neergeschoten door douanier

GFC NIEUWS- De man, die zich in de middag van 4 december in de directe omgeving bevond van de Nieuwe Dominee- en de Afijabapstraat en neergeschoten werd door een douanier, blijkt onschuldig te zijn.
Volgens het onderzoek zaten enkele mannen te borrelen, van wie één hunner een douanier was. De douanier werd beroofd door vier gewapende mannen van een gouden ring en een I-phone. Met één van de wapens werd hem een slag op zijn hoofd toegebracht, waarna de rovers het hazenpad kozen, achterna gezeten door de 33-jarige douanier R.B.
Terwijl de vier verdachten via een erf op de vlucht sloegen, losten zij enkele schoten. Een schuifdeur van een woning in de nabije omgeving vertoont een kogelinslag.
Op een bepaald moment zag R.B. een man staan en liep hem tegemoet. Deze man, die later een arbeider van een bedrijf bleek te zijn en op weg naar huis was, rende uit vrees weg. De douanier die dacht dat hij vermoedelijk een van de rovers was, loste een schot, waarbij de 26-jarige man L.M. werd geraakt in zijn arm.
Per ontboden ambulance werd de gewonde man voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
De douanier is aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Het dienstvuistvuurwapen is hangende het onderzoek in beslag genomen.
De vier verdachten zijn voortvluchtig.

BEKIJK OOK
CCK: De ketenen door Hem voorgoed gebroken