fbpx

Onschuldig kind in Suriname dat niet weet dat hij is geadopteerd spil in fikse familieruzie

GFC NIEUWSREDACTIE- Een onschuldige jongen die woont in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo weet niet dat hij de spil is in een fikse familieruzie.

De gemoederen liepen afgelopen zondag zo hoog op, dat er zelfs ernstige bedreigingen over en weer zijn geuit.

Een deel van de familie is van oordeel dat er al rond zijn derde levensjaar subtiel aan hem moest worden verteld dat zijn opvoeders niet zijn biologische ouders zijn.

GFC Nieuws verneemt dat het adoptie-echtpaar echter heeft gekozen voor een andere strategie. Het huwelijkskoppel is voornemens de waarheid pas rond zijn twintigste of later te vertellen.

De biologische moeder was vanwege haar zeer jonge leeftijd niet in staat en tot nu toe ook niet erin geïnteresseerd voor haar baby/kind te zorgen en liet de opvoeding volledig over aan haar veel oudere zus en diens echtgenoot.

NEEM 1 THEELEPEL LEPTOZ GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING EN OPTIMALE SPIJSVERTERING! VERKRIJGBAAR BIJ CONSTANTIN EN DA DROGIST

Twee tantes van het adoptiekind die het volstrekt oneens zijn met de hele aanpak, vinden dat het nog langer uitstellen van het vertellen van het eerlijke verhaal een trauma voor hem tot gevolg kan hebben.

Zij stelden het afgelopen weekend voor om de jongen die intussen al op de basisschool zit, mee te nemen naar een rustige plek en het moeilijk gesprek met hem zelf te voeren.

BEKIJK OOK
Kale en korte man vol tatoeages één van 's werelds meest invloedrijke mannen

Dit voorstel zorgde vervolgens voor een fikse ruzie die bijna escaleerde.

Een lid van het KIVC vertelt aan GFC Nieuws dat de twee tantes van het adoptiekind gevraagd hebben om bemiddeling.

Het Internationaal VrouwenCollectief stelt zich op het standpunt dat het veel wijzer is om een kind zo vroeg mogelijk eerlijk te vertellen indien hij of zij is geadopteerd.

Dit advies is dinsdag tijdens een gesprek met de opvoedouders ook al gegeven. Het is volgens het KIVC nog onzeker of de adoptieouders gevolg hieraan zullen geven.

GFC verneemt verder dat er waarschijnlijk geen officiële adoptiepapieren zijn getekend. Het VrouwenCollectief gaat nog na welke onderlinge afspraken er zijn gemaakt.

In dat kader staat er een persoonlijk gesprek op schema met de biologische moeder. Ook zal worden nagegaan wie de verwekker is van het kind.

Het KIVC zegt uit ervaring te weten dat adoptiekinderen op latere leeftijd dikwijls behoefte hebben aan meer gedetailleerde informatie over hun achtergrond. Het is daarom zaak om ook de vader op te sporen.

Foto ter illustratie.