fbpx
Ons land, ons leven, de wereld, zal heel anders zijn

INGEZONDEN- Ons land, de manier waarop wij gewend zijn te leven is momenteel drastisch aan het veranderen. Wij die nu in leven zijn, zitten midden een nooit eerder gekende situatie. Sommigen in Suriname vergelijken het met de 2e wereldoorlog.Maar dat was toch verder van huis en bovendien voor de mensen in Suriname minder merkbaar.

Waarmee wij nu worden geconfronteerd is een onzichtbare vijand van de totale mensheid. Een virus, een dodelijke vijand die wij niets eens zien, maar toch onder ons is.

Feit is dat de wereld er nu al anders uitziet. Ook ons leven in Suriname zal anders blijven. Tenzij er een medicijn of vaccin wordt ontwikkeld.

Indien niet, dan zal deze venijnige vijand nog voor lange tijd op de loer blijven liggen en zullen wij veel voorzichtiger moeten blijven leven. Zo zal je wel 100 keer erover nadenken om iemand een hand te geven, nog minder te omhelzen of een kus te geven. Dat brengt allemaal dodelijke risico’s met zich mee. Wij zullen dus afstandelijker worden, wat wij nu al zijn de laatste week.

Wij zullen niet zomaar gasten in ons huis ontvangen en ook geen of minder vrienden en kennissen bezoeken. De keuze zal nog meer vallen op communicatie via de telefoon.

Reizen naar het buitenland is er niet meer bij en onze familie uit Nederland of elders kan niet zomaar even op vakantie komen. Zodra een ieder ervan doordrongen is dat er twee meters afstand van elkaar moet worden bewaard, zullen velen er niet eens over piekeren om in een volle bus naar het werk te gaan.

En wat denkt u van al die drukbezochte restaurants, feestjes, shows en hotels? Zou u dat risico nemen om te gaan en daarmee de kans te lopen besmet te raken met een dodelijk virus? Ik denk het niet!

Nee, ons land, de wereld, ons leven gaat er de komende tijd heel anders uitzien. Het is daarom hopen dat er snel een goed werkend  geneesmiddel of vaccin wordt ontwikkeld. Laten wij  duimen dat de knappe koppen op deze planeet op zeer korte termijn hiertoe in staat zijn.

Drs. J. Kerto

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…