fbpx
Onrust onder personeel Luchthavenbeheer suddert voort

GFC NIEUWS- Het personeel van Luchthavenbeheer zal strijd blijven leveren, totdat de directie overgaat tot uitbetaling van de lonen tegen de unificatiekoers van 14.29.

Vrijdag was het personeel in een sitdown-actie. Het personeel, aangesloten bij de vakbond onder leiding van Lloyd Read, heeft besloten een duidelijk signaal te geven aan het bestuur door het werk voor een dag neer te leggen.

Read zegt dat er uitvoering moet worden gegeven aan een overeenkomst, die in 2016 is getekend. Toen werd besloten, rekening houdend met de financiële positie van het bedrijf, de lonen geleidelijk aan aangepast zouden worden.

“Wij als vakbond zijn er om erop toe te zien dat de waarde van het salaris van de werknemers gehandhaafd wordt. We zijn er om ervoor te zorgen dat er continuïteit is, maar we zijn ook bereid om ook water in de wijn te doen.” Echter benadrukt Read dat er een overeenkomst is en die moet worden nageleefd.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.