fbpx
Onrust in Indonesie na verkiezingsuitslag: zes doden

Redactie GFC Nieuws — Tienduizenden man veiligheidstroepen gebruikten traangas en waterkanonnen om een regen van stenen, molotovcocktails en andere brandende projectielen het hoofd te bieden die door demonstranten werden gegooid tijdens protesten tegen de herverkiezing van zittend president Joko Widodo. Gisteren werd bekend dat hij een tweede termijn had gewonnen met 55,5 procent van de stemmen. Bij de protesten kwamen reeds zes personen om het leven.

Honderden mensen raakten gewond bij vechtpartijen met de politie.

Presidentskandidaat Subianto betwist de uitslag en dreigt met juridische stappen. Prabowo, zoals hij door zijn aanhang wordt genoemd, claimt op basis van eigen gegevens zelf winnaar te zijn van de verkiezing.

Op verschillende plekken kwamen protesterenden in botsing met de politie. Woensdagmorgen vroeg staken demonstranten een politiegebouw in Jakarta in brand.

Voertuigen werden in brand gestoken, betogers gooiden met stenen en brandbommen.

President Widodo, ook bekend als Jokowi, zegt dat de situatie onder controle is. Het leger zal extra troepen in zetten als dat nodig is, zei regeringswoordvoerder Sisriadi.

De overheid gaf ook opdracht tot het blokkeren van sociale media. Sommige functies van Facebook, Instagram en berichtensystemen werden uitgeschakeld om het downloaden van foto’s en video’s te voorkomen, verklaarde communicatieminister Rudiantara.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…