Onrust in Frankrijk is schuld van ‘links, rechts, media, internet en Russen’, zegt Macron

Redactie GFC Nieuws — De hevige protesten in Frankrijk zijn niet het gevolg van economische problemen of beslissingen van president Emmanuel Macron. De schuld ligt bij extreem links, extreem rechts, de traditionele media, sociale media en natuurlijk: de Russen.

Macron voer uit tegen de reguliere media van het land omdat het die volgens hem niet was gelukt om het juiste verhaal te vertellen.

Hij betoogde dat in plaats daarvan sociale netwerken en “de Russen” het nieuws over de protesten aanstuurden, waarbij traditionele media dat overnamen.

Macron deed zijn uitspraken vrijdag, kort voor de Gele Hesjes de twaalfde opeenvolgende week ingingen van grootschalige protesten tegen de regering.

Het duurde vier opeenvolgende weken van schermutselingen, traangas en kogels vóór Macron ertoe kwam om eindelijk de natie toe te spreken.

Hij deed dit pas nadat de protesten waren ontaard in gewelddadige straatgevechten met de politie, met gewonden aan beide kanten en honderden demonstranten die werden gedetineerd.

Overige berichten