fbpx

Onoverzichtelijke situatie bij pompstations

De meeste servicestations hebben vanmiddag hun pompen gesloten. Zij die wel open zijn, verkopen alleen diesel. Het gaat in dit laatste geval voornamelijk om de Gow2 servicestations.

Van een pompstationhouder wordt vernomen, dat vanwege de drukte van autobestuurders die wilden tanken, er een onoverzichtelijke situatie dreigde te ontstaan. Sedert afgelopen vrijdag is er een rush op brandstof.

Er worden daarbij verschillende redenen aangehaald voor deze situatie. Zo zou de boot import vanuit Trinidad vertraging hebben opgelopen omdat de raffinaderij op het eiland down was. Een andere reden is dat eind deze maand de nieuwe brandstofprijs wordt ingevoerd en dat daarbij de verhoging vanwege de devaluatie van de Surinaamse dollar ingecalculeerd zal worden.

Ten aanzien van deze prijsaanpassing worden bedragen van SRD 0.70 en SRD 1.00 genoemd. Gisterochtend begon Gow2 met het bevoorraden van haar pompstations en tot vanmorgen kon er nog unleaded getankt worden, echter enkele uren later kon dit niet meer.

Bij Gow2 aan de Gemenelandsweg/Johan Adolf Pengelstraat maakte een man zich druk toen hem werd medegedeeld dat er geen unleaded voorradig was. Hij merkte echter op dat men selectief te werk gaat, omdat iets later een personenauto wel werd volgegooid.

“Die mannen jokken, ze sluiten die pompen en zitten gewoon te wachten op de nieuwe prijs”, maakte hij zich boos. Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond (SSEB) was tot vanmiddag in vergadering met de desbetreffende functionarissen van de overheid om de situatie te bespreken. De SSEB wil een verhoging van de winstmarge afdwingen, maar de overheid zou niet welwillend daartegenover staan.

Naar meer berichten...